Het strategisch planningsproces bekeken vanuit de ogen van een marketeer! Managed by Stephanie Thys

Zoeken naar marketing boeken:

amazon boeken

Samenwerking Jeroen.com - Amazon.com

donderdag, december 07, 2006

Naar het leger!


Hoewel het Zwitserse leger sedert 1798 niet meer heeft gevochten, meent de legerleiding toch een lesje te kunnen leren aan het bedrijfsleven. Managers kunnen nu een vierdaagse cursus volgen, waar ze leren problemen op een militaire manier op te lossen.

Voor ongeveer 1.000 euro kunnen CEO’s bij het Zwitserse leger een training in besluitvaardigheid en leidinggeven krijgen. 'Dat is goedkoper dan naar Harvard gaan', zegt generaal-majoor Ulrich Zwygart. 'En wat je hier leert over besluitvaardigheid en strategie is ook relevant in overnamesituaties.'

De deelnemers verblijven bij het meer van Luzern in een militaire bunker, die is uitgekozen vanwege het gebrek aan ontvangst voor mobiele telefoons. Ze ontvangen pas op de plek zelf de informatie waarmee ze een historische case moeten oplossen. 'Zo weten ze niet wat ze kunnen verwachten.' De deelnemers krijgen de opdracht het probleem in vijf stappen op te lossen: inleiding, oriëntatie, conceptontwikkeling, planontwikkeling en orders geven voor de uitvoering.

Iedere keer als ze denken een oplossing te hebben voegt de cursusleider nieuwe informatie toe, die de zaak weer compliceert. De deelnemers zijn toplui van grote bedrijven als verzekeraar Swiss Life en zakenbank UBS.

Bron: 6 minutes

1 Comments:

Blogger Studenten Marketing said...

Marktonderzoek houdt een "Wordt blog van het jaar actie" wil je meedoen met je blog? Ga dan snel naar http://marond.blogspot.com

Mvg

Tom Van Beeck

6:37 p.m.

 

Een reactie posten

<< Home

 
© 2006 Stephanie Thys