Het strategisch planningsproces bekeken vanuit de ogen van een marketeer! Managed by Stephanie Thys

Zoeken naar marketing boeken:

amazon boeken

Samenwerking Jeroen.com - Amazon.com

zondag, januari 07, 2007

Zes basisprincipes voor een succesvolle Viral Marketing Strategie

1. Geef waardevolle producten of diensten weg
De meeste virale marketing programma's geven onder andere gratis email diensten, informatie en software demo's weg om aandacht te krijgen voor hun producten of diensten.

2. Maak het overdragen van de boodschap naar anderen erg makkelijk.
Boodschappen verspreiden zich alleen maar als ze makkelijk overdraagbaar zijn. Internet biedt continue communicatie en is makkelijk en goedkoop te realiseren via dit medium. Ook hierbij geldt het credo: "Kort maar krachtig", zoals de Hotmail-klassieker: "Get your private, free email at http://www.hotmail.com."

3. Ga niet ten onder in uw eigen succes
Houdt u rekening met de uitbreiding van uw mailservers om voldoende capaciteit te garanderen. Bij te weinig capaciteit zal het succes van het virus zichzelf snel de das om doen.

4. Buit triviale motivaties en gedrag uit
Veel mensen willen cool, populair, geliefd zijn. Daarnaast wil men begrepen worden en is hebberigheid een menselijke eigenschap die vaak motiveert. Als het u lukt een marketingstrategie te ontwikkelen die gebouwd is op één of meer van deze motivators, heeft u een klapper van een viral marketingprogramma.

5. Gebruik bestaande communicatienetwerken
De meeste mensen zijn sociaal. Elke persoon heeft gemiddeld 8 tot 12 mensen in zijn nabije kennissenkring en wel honderden daarbuiten. Door verspreiding te realiseren dient u er dus voor te zorgen dat uw boodschap in deze bestaande relatienetwerken terechtkomt.

6. Profiteer van andere bronnen
Plaats bijvoorbeeld tekst of links op iemands website om uw boodschap te verspreiden. Een nieuwsbericht kan door honderden periodieke bladen overgenomen worden.


Bron: http://www.marketingweb.nl

 
© 2006 Stephanie Thys